UntitledPrezenți la un eveniment privat în Sebeș, cei de la trupa 3 Sud Est nu au putut să nu treacă pe la vechiul lor prieten, Eduard Schneider, în studioul căruia au înregistrat primul album. Liderul trupei, Laurențiu Duță, și-a amintit cu această ocazie cum a început drumul lor spre celebritate. 

 

„Îmi aduc aminte cu drag, în 1998, înregistram în studioul lui Edi Schneider, primul mare succes al trupei 3 SudEst. În timpul sesiunii de producție, am mers în discoteca din Sebeș, cu Edi, unde au răsunat hit-uri ca Fată verde și alte două-trei producții făcute chiar în studioul lui Edi. Atunci l-am întrebat că oare și piesa noastră, Ai plecat, o să aibă același succes și el mi-a spus să stau liniștit că o să rupă”, își amintește Laurențiu Duță.

Acesta a continuat să povestească cum, după trei luni de la lansarea piesei, s-au întors în Sebeș, la aceeași discotecă, și în momentul în care DJ-ul a pus piesa lor, „discoteca a explodat”.

Întreaga declarație a fost filmată și postată pe pagina de facebook a lui Eduard Schneider și a adunat mii de vizualizări și zeci de comentarii. La unul dintre comentarii, Edi a răspuns: „Sunt momente cu impact emoțional greu. Mă bucur că nu sunt doar eu cel care-și aduce aminte și nu uită cum au fost începuturile. Sunt mândru că am pus umărul la ceea ce a ajuns muzica modernă, comercială în România și mai recent pe plan internațional”.