Picture 205Colegiul Naţional Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia şi-a desemnat vineri, în sala de festivități a liceului, Miss şi Mister Boboc 2015. Mult râvnitele titluri de liceu au ajuns la Ilişca Anişoara Coman din Vişeu de Jos, judeţul Maramureş şi Vlad Ştefan Velţan din Sibiu, care au arătat, atât prin fapte cât şi prin vorbe, că merită să câştige Balul Bobocilor.

Membrii juriului au mai acordat titlurile de Miss Popularitate lui Cosmina Gabriela Sprîngeană din Carei, judeţul Satu Mare şi Mister Popularitate lui Mihai Radu Moldovan din Târgu Mureş, judeţul Mureş.

Toate activitățile-prezentarea, spectacolul, probele pentru boboci – au fost grefate pe tema unanim acceptată, ”Călătorie în jurul lumii”. În alegerea ideii sub auspiciile căreia trebuia să desfășoare un spectacol complex și complet, am ținut cont de specificul instituției noastre de învățământ și de unitatea în diversitate care ne leagă. Alegerea recuzitei, a decorurilor, a elementelor de spectacol s-au închegat perfect în așa fel încât să ne definim originalitatea, iar bobocii să traverseze experiențe inedite, de care să-și amintească întotdeauna cu drag, transmit organizatorii.

Periplul prin lume a fost imaginat ca o călătorie lină cu avionul care a debarcat în fiecare țară din care și-au imaginat bobocii că provin, iar pentru a-i conferi călătoriei o notă de real, elevii claselor a XI-a au confecționat un avion în miniatură, cu toare datele de identificare ale evenimentului organizat. Invitații au fost întâmpinați de elevi costumați în veșminte tradiționale din diferite tări și regiuni, le-au fost oferite bilete de călătorie, iar din spectacol nu au lipsit dansul culturilor – dans tribal, street dance, dans țigănesc – interpretare, recital de chitară electrică, momentul satiric, dansul egiptean cu o adevărată regie și recuzită (faraoni, sarcofag, mumii), dansul grecesc. Toate acestea s-au armonizat cu probele pregătite pentru cele 7 perechi de boboci: proba de prezentare, proba de sincretism – muzică și vers, proba de aptitudini, proba de cultură generală, proba de dans. Colegii noștri talentați în arta umorului au destins permanent atmosfera cu momente satirice, iar invitat special a fost tânăra Silvia Oancea, artist local apreciat și admirat pentru vocea și talentul ei.

La finalul celor două ore de spectacol, juriul a deliberat. Titlul de Miss Boboc a fost câștigat de Ilișca-Anișoara Coman, iar cel de Mister de Vlad-Ștefan Velțan. Apoi, titlurile de Miss și Mister Popularitate au fost acordate bobocilor Cosmina-Gabriela Sprîngean, respectiv Mihai-Radu Moldovan.

Pe lângă cele patru premii, juraţii i-au premiat şi pe cei care s-au clasat pe locurile doi şi trei. Astfel că pe locul II s-au clasat Maria Teodora Groza din Cluj Napoca şi Ioan Vlad Dan din Mureş, iar pe locul III s-au clasat Iuliana Alexandra Ţurcă din Topoloveni şi Bogdan Andrei Dumitraşcu din Oraviţa.

Spectacolul a fost prezentat de câștigătorii titlurilor de Miss și Mr Boboc 2013, Ioana Dumitraș și Dan Teodor, membri ai echipajului de bord, care au ghidat călătoria. A fost un moment inedit, plin de surprize și bună dispoziție, care merită să fie inclus în palmaresul realizărilor colegiului militar albaiulian.